Info!


Assalamualaikum, semua bloggers yang beragama Islam. Aku nak berkongsi satu info yang amat-amat penting untuk korang ni. Penting sangat-sangat! For those who yang beli sejadah, tak kira nk pakai ke, nk wat hantaran ke atau nak sedekah ke sapa2 ke, tolong check sebelum beli. Please... Sebab apa aku cakap camni? 

Okeh, semua orang tau kan apa kegunaan sejadah? Right, untuk solat. Most sejadah ada illustrasi gambar Ka'abah, or masjid or paling kurang pun gambar tanah suci Makkah Al Mukarramah. Kadang-kadang kita sendiri terpikat tgk cantiknya sejadah tu dan for sure kita mesti merembat satu, untuk ketenangan bila beribadah, kan? Tapi cuba korang bayangkan, tengah2 solat, korang perasan ada ilustrasi camni... Okay, benda ni mungkin dah lama berlaku. Or sorang dua jep yang baru sedar pasal ni. So kepada korang yang baru tahu, lenkali nak beli sejadah, WAJIB perhatikan dulu. Mayb ada yang kata, tak sengaja dibuat, kebetulan ataupun sengaja dibuat oleh pihak-pihak yang bukan Islam? Kita nak menyembah Allah diatas sejadah yang menggambarkan keindahan satu kiblat tunggal orang Islam tapi kalo benda ni berlaku kat kita, dan disedari time tengah2 solat, so jadi tak khusyuk la solat tu, betul x? Dan kalo dah tahu matter ni, afdhal la disebarkan. sebagaimana sabda Rasulullah S.A.W:


"بلغو عني ولو أيه"

"Sampaikanlah dariku walau satu ayat"


Okeh, itu jep yang aku nak uar-uarkan. Semoga korang terus berhati-hati dan bersama-sama jaga agama Islam tercinta kita. Selamat beribadah!

p/s: think about it!

Mekacih baca... kalo rajin, comment la ye - tuan tanah kedaung-

masterpiece akuh...

masterpiece akuh...
novel rekaan aku...