Coming back, brader and sistah!

Assalamualaikum brader and sistah sekalian!
Wah! Berapa lama dah aku tak update blog aku neh. Last aku update, 16 Mei 2011 ritu. Ce kira! Ce kira! Hahaha... |__| hari jep pun. Aitcheh! Lama gak tuh.. Haa... aku bukannye xmo update blog. Cuma kesibukan yang melanda diri.


skang nih aku baru la menggatal nk update blog yg dah bersawang! still, aku takde idea lagi ape nk tulis. so aku menjoyah pasal ape2 yg telah berlaku kt aku la sepanjang aku tap update ni yep? marah letttewwww... hahahahahah! sambil2 pegang penyapu, vacuum, air-wick, batang mop dan ajax fabuloso, dan yang penting skali:
~BISMILLAHIRRAHMAANIRRAHIM~

aku mulakan bebelan aku:

ari ni aku check blog aku. huuu~~ 2 orang da lari. tapi lepas menjoyah tak tentu hala kat sahabat bloggers, naek plak 2 orang follower baru... lalala! ehmm... tadi aku ckp nk citer ape yg dah blaku kan?

TAKDE APE YG MENARIK SANGAT PUN...

cuma aku sibuk ngan keje tolong family kat restoran tersayang ni hah. tambah plak aktiviti struggle untuk dptkan sekeping kad hikmat yang dipanggil lesen motor dan kete (=.='). yup! aku tgh struggle! dengan situasi yang tak menyenangkan, perasaan dilema plak nk memilih arahan yg mana satu. diluah mati mak ditelan mati bapak. plus pe'el tukang ajar tu pun kadang2 wat aku mental. sampaikan aku bley ckp camni hah dlm facebook:




pasal cintan cintun? erkk... aku rasa xmo citer panjang2 kat sini... bior le aku simpan. sb aku still syg dia. Cuma aku jz terguris sket. adeii... 9ti aku kembali semula, repairing the cracking heart. sorry dear, need to be alone for a quite long time. so, i need to rest myself, and you as well. for smssing and chat, will be off for a while. yeah, i'm hurt. 


"SOREDEMO WATASHI NO DAISUKI NA HITO" WILL ALWAYS REMAIN IN MY HEART.

BUT THERE ARE NO "SAYONARA DAISUKI NA HITO" IN MY HEART.



~AISHITERU~


[EZ]

pasal kewangan? aku tgh kumpul fulus nk gi umah member aku kat kedah dan penang dan umah chenta aku kat terengganu. terpaksa la naek bas yokk nk pergi kat tempat-tempat tu! lesen pun tarak lagi. kalo malaysia ni xde undang-undang kenderaan, dah lama aku merempit ngan kete aku, wat seprais kat beliau. Dan aku sibuk tgh plan camne nk tambah pendapatan kat kolej nanti. adehh... bussinessman btul la ko ni incik zoul!






well3x! skang nih aku sedang update blog dalam keadaan bilik yang kuca lana / tongkang pecah / ape lagi? ape lagi?. sambil2 baring terpikir tentang chenta ni. sambil2 merenung kat novel pemberian beliau. aku kadang2 tersenyum snirik. haihhh... sabarlah wahai hati. karang2 kalo dah tiba hari bahagia, jadi lagi cenni, xyah senyap2 tacing camni dah. sayang kapel cam ni la jadinya, sabor je lah. karang2 kapel bertukar jadi bini yg sah, bley handle baek2. aku nk buang perangai buruk aku yang dia tak ske. adeii...


kompem korang tanya kan bila aku nk kemas bilik? ahahah... aku kalo aku tensen, secara automatik aku akan kemas. kalo aku happy, sikit demi sikit akan jadi tongkang pecah. pelik, kan? dah nature aku dari kecik2 lagi. kalo aku tak dpt ape yg aku nak/ tak dpt tgk ape yg aku nk/ benda yg tak kena ngan aku, kompem2 aku tetiba bangun dan capai benda2 yang tak kemas lalu tempat tu kemas sekemas-kemasnya. well, jangan korang plak yang wat aku tensen semata-mata suruh aku kemas tmpt korang yep? sindrik wat. hahahaha...ni yg aku nk kne ubah. kang kawin nanti... erkk... karang kawin kompem2 aku dah rajin. adeii...
bayangkan je la yep:

lebih kurang cenni hah... 


ada sapa2 yang nk membebel kt aku? atau nak basuh aku? silakan la. lalala...


~yang baru reti2 nk update blog~








Mekacih baca... kalo rajin, comment la ye - tuan tanah kedaung-

gelak guling - guling

Assalamualaikum!

malam ini sungguh sunyi. hanya bunyi enjin peti sejuk je yang berderu2. Aitchehh
deruan kereta pada jam 2.34 pagi nih memecah kesunyian. Aku pulak tak reti2 nak tido. Ah, kalo tido awal pun sok bukannya ramai customer, kan3x? Hari wesak punya pasal. hihihi...
stop merapik!

Haaa... ari ni aku nk promosi something kat korang... Satu kuiz yang aku dah try hari ni, dipostkan oleh sorang blogger. Maunya cramp aku gelak bila dapat jawapan. Hahahaha!
Caranya senang jep. Padankan statement2 berikut ikut besday korang dan warna baju yg korang tengah pakai skang. Statement2nya ialah:

i) Pilih bulan kelahiran anda:

Januari - Aku cinta
Februari - Aku gigit
Mac - Aku belasah
April - Aku peluk
Mei - Aku terhantuk
Jun - Aku terkentut depan
Julai - Aku menari dengan
Ogos - Aku pergi dating dengan
September - Aku lambai dekat
Oktober - Aku muntah depan
November - Aku jerit dekat
Disember - Aku terlanggar

ii) Pilih nombor hari jadi anda:
1 - Mak aku
2 - Komputer aku
3 - Liverpool
4 - Garfield
5 - Musuh dalam selimut aku
6 - Gangster
7 - Handphone aku
8 - Gerrard
9 - Driver Bas
10 - Semut
11- Kawan baik aku
12 - Polis
13 - Taik kucing
14 - Patung barbie
15 - Lee Chong Wei
16 - Mak Mertua aku
17 - Mak tiri aku
18 - Girlfriendaku/ Boyfriend aku
19 - Makcik kantin
20 - Sharifah Amani
21 - Upin dan
22 - Siti Nurhaliza
23 - Spongebob
24 - Cristiano Ronaldo
25 - Bapuk/Maknyah
26 - Kawan aku
27 - Raja Lawak/Akademi Fantasia
28 - Jiran aku
29 - Orang gila
30 - Taylor swift
31 - Awek cun/ Jejaka tampan

iii) Pilih warna baju yang anda pakai skarang:

Putih - Sebab aku perasan cantik/hensem
Hitam - Sebab aku gila
Pink - Sebab aku suka single
Merah - Sebab mak aku suruh
Biru - Sebab aku tak tahan
Hijau - Sebab aku baik hati
Ungu - Sebab aku cemburu
Kelabu - Sebab bomoh suruh
Kuning - Sebab suka hati aku la
Oren - Sebab aku baru putus cinta
Coklat - Sebab aku tak tentu arah
Lain-lain - Sebab aku fikir aku hebat

jawapan yang aku dapat cam ni hah. Permulaan yang amat baek tetapi berkahir dengan tragedi yang sungguh bodo:

18 ogos [baju kelabu]


[ogos] aku dating dengan


[18] girlfriend aku


[baju kelabu]sebab bomoh suruh [?!] 



Hahahahah!!! 
ape pun jawapan anda, be honest okeh? sebab jawapan ni bukannya menggambarkan kita  yang sebenar... just untuk suka-suka jep. penawar di kala duka lara. ahahah...



~yang mencurik post oghang~




Mekacih baca... kalo rajin, comment la ye - tuan tanah kedaung-

Day by day, i become dull

Hurmm... skali lagi petang ni aku takde mood. Apa yang berlaku ari ni menyakitkan hati. Betul2 menyakitkan hati. Kalo takde kepercayaan, just leave me alone with my world.



Aku cuma bley dengar lagu ni jep. This heart is cracked into thousand cracks...

~HARU - HARU~
|big bang|


Yeah, Finally I realize that I am nothing without you
I was so wrong, forgive me
Ah ah ah ah~

My broken heart like a wave
My shaken heart like a wind
My heart vanished like smoke
It can't be removed like a tattoo
I sigh deeply as if a ground is going to cave in
Only dusts are piled up in my mind
(say goodbye)

Yeah, I thought I wouldn't be able to live even one day without you
But somehow I managed to live on (longer) than I thought
You don't answer anything as I cry out "I miss you"
I hope for a vain expectation but now it's useless

What is it about that person next to you, did he make you cry?
Dear can you even see me, did you forget completely?
I am worried, I feel anxiety because I can't get close nor try to talk to you
I spend long nights by myself, erasing my thoughts a thousand times
[Chorus]
Don't look back and leave
Don't find me again and live (on)
Because I have no regrets from loving you, take only the good memories
I can bear it in some way
I can stand in some way
You should be happy if you are like this
I become dull day by day (eh eh eh eh)
Oh girl I cry, cry
You're my all, say goodbye...

If we pass by each other on the street
Act like you didn't see me and go the way you were walking to
If you keep thinking about our past memories
I might go look for you secretly

Always be happy with him, (so) I won't ever get a different mind
Even smallest regret won't be left out ever
Please live well as if I should feel jealous
You should always be like that bright sky, like that white cloud
Yes, you should always smile like that as if nothing happened

[Chorus]

I hope your heart fees relieved
Please forget about me and live (on)
Those tears will dry completely
As time passes by
It would've hurt less if we didn't meet at all (mm)
Hope you will bury our promise of being together forever baby
I pray for you

[Chorus]

Oh girl I cry, cry
You're my all, say goodbye, bye
Oh my love don't lie, lie
You're my heart, say goodbye

Lagu ni takde kaitan ngan apa yang berlaku. Cuma certain parts jep. Seriously aku tak tau dah nak wat cemana. Serabut!

"i'm just an imperfect lion prince, i would like to be loved, and there is someone near me. But a thunder of disbelief struck my heart, i would like to be alone... for a while"


~perlu masa untuk menyendiri~



Mekacih baca... kalo rajin, comment la ye - tuan tanah kedaung-

Out of mood

Malam ni aku takde mood. So melalui bayu malam ni, aku utuskan dia lagu ni:

Bila kau kata kau sayang 
Terus aku tersenyum 
Dan lantas kumenjawab 
Hmmm....mmm 
Aku juga sayang padamu 

Bila kau kata kau rindu 
Aku pun rindukanmu 
Dan lalu kujelaskan 
Kita sudah saling Oh jatuh cinta 

Kau hadir saat aku memerlukan penawar duka lara 
Setelah lama hidupku kesepian 
Terbalut lah lukaku dengan harum cintamu 
Terima kasih kuucapkan 

Senyumanmu sering ku terbayang 
Terlepas rinduku bila dengar suaramu 
Terasa bagaikan kau ada di sisi 
Di mana saja ku berada 

Aku pun berdoa pada Tuhan 
Semoga cinta kita berpanjangan selamanya 
Berkocak nafas di dada bila terpandang mu 
Janganlah engkau pergi dariku... 

Bila kau kata kau rindu 
Aku pun rindukanmu 
Bila kau kata kau sayang 
Hmmm....mmm 
Aku juga sayang padamu

~Yep, aku rindu sayang kamu~



~E-Z~

Mekacih baca... kalo rajin, comment la ye - tuan tanah kedaung-

Special entry for the 40th follower!

Assalamualaikum!

Haa... Entry kali ni aku wat khas untuk follower aku yang ke 40th! FKI [FOR KORANG INFORMATION] follower kali ni misteri sket. Misteri?? Hoho!!! Followers ni dari Jepun. Ye, Jepun. Sebab dia karekter kartun. Namanya kaito... Ahahah..

Stop merapik! Okeh, follower yang bertuah bernumber 40th ni tak lain tak bukan, namanya Haris Kaito.

~HARIS KAITO~


Jom kita terjah sket tuan tanah kedaung nih. Lepas dia jadi follower aku, aku tujukan 1 soalan cepuperak kat beliau yang berbunyik:

"SENARAIKAN 5 BENDA YG MENJADI FAVOURITE ANDA"

So beliau pun senaraikan benda-benda berikut sebagai benda favourite beliau:

  • JAM [kompem pentingkan masa nihh...]
  • KASUT [Jenama apa ekk?]
  • BENDA-BENDA WARNA PUTIH [Wahh!! Kalo hantu pun ske la yek? Hihih.. kidding]
  • LAPTOP
  • KAMERA [Haa... yg ni sama ngan aku. gila kamera...]

Pape pun tahniah kepada Incik Haris ni sebab berjaya jadi follower aku yang ke 40. Ahaha... Ekceli dia berebut ngan 3 orang lagi bloggers lain, maybe 2 orang lagi terlebih awal follow, tang2 kena kat beliau follower yg ke 40. Rezeki berpihak kat beliau, sebab dia steady kot. Hihihi... Ok, let's take a look to blog beliau. Blog simple berwarna biru dan ada animasi watak Kaito yng amat cool! Wah! Ahahah...




*sedang menambahbaik blog untuk tatapan ramai*


~menjoyah tak henti-henti~



Mekacih baca... kalo rajin, comment la ye - tuan tanah kedaung-

~A friend to cherish contest by Incik Zoul Muhammad~

Assalamualaikum, semua bloggers!

Mukaddimah jap:
Setiap manusia kat atas muka bumi ni ada seorang yang dia anggap kawan yang paling baek. Best friend is a person closest to your heart, a person where you can rely on, a person that makes you smile, a person that makes you laugh, a person that makes you think, a person that pushes you to the limit of your ability, a person that hugs you when you are in deep sorrow, a person that knows you well from your family, background, trait, how many are you in the family, how many pets you have, how many times a day do you eat, what are you up to, 
what are you doing, a person that can help you in everything that you can ask for.

~mukadimah tamat~

Hohoho! For the first time ever aku nk wat satu contest untuk korang bloggers2. Nak tau contest apa? Ni hah:

~A FRIEND TO CHERISH CONTEST~

Haaa... Contest ni khas untuk korang appreciate best friend korang. Aku sure korang mesti ada sorang yg korang anggap best friend tahap gaban, yg selalu korang kongsi problem, sama2 suka, sama2 menangis, yg bley diharap blablabla... 

LANGKAH2!

  1. Snap gambar korang ngan best friend korang dengan cara yang paling kreatif. Kalo dah design, itu satu advantage. Sorang je tau. Xbleh lebih...
  2. Ciptakan satu puisi 10 kerat untuk best friends korang.
  3. Jangan lupa tulis nama penuh best friend korang dan kalo ada facebook or twitter ke apa, sertakan sekali.
  4. Letak url korang kt komen entry contest ni, bukti korang join.
  5. Dan yang paling penting, letakkan banner ni kt blog anda dan backlink aku balik...
  6. Finally, tag 3 blogger lain. 
YANG PENTING!!! 
Follow la blog aku dulu pape hal pun. Karang senang sket nk cari contestant yep?
www.blackenreddish89.blogspot.com


contoh:

~ALIF ARKEF ADNAN & ZULHILMI MUHAMMAD~

~puisi takyah contoh takpe, korang kan kreatif.. hehehe~

TARIKH TUTUP CONTEST:
25 MEI 2011 PUKUL 10.00 MALAM

Ada bran? Hahaha! Time ni la korang bley hargai member baek korang.  

HADIAH2NYA!

1ST PLACE
1X yang paling kreatif akan dapat hadiah misteri dr aku. korang ngan kawan korang.

2ND PLACE
1X sebuah novel utk korang dan member korang.

5X CONSOLATION PRIZE
Topup RM10 tiap sorang [korang dan member korang]

Buktikan kekreatifan korang dgn join contest ni. Menang ke tak, at least korang dah buktikan yg korang sayang kat best friend korang.

~yang penat menjoyah~






Mekacih baca... kalo rajin, comment la ye - tuan tanah kedaung-

~Mak, mama, ibu, ummi, momma and so on~



Assalamualaikum...
Post ari ni aku nk menjoyah tentang... IBU! Yeah, ibu. 


Adakah korang sayang ibu korang? Sejauh mana korang sayang ibu korang? Sebelum ni kita asyik dengar, sejauh mana kita sayang awek kita. Memacam jawapan kita dengar. Yg ni la, yg tu la. Soalan ni agak-agak korang dpt jawab tak?

Kita banyak baca dalam dada akhbar, especially anak buang ibu. Baru2 ni kalo korang baca akhbar, SEORANG JURURAWAT DITEMUI RENTUNG - SELEPAS MENYELAMATKAN 2 ANAKNYA DARI RUMAH MEREKA YANG TERBAKAR. Tgk, kasih ibu bawa ke mati. Kasih ibu bawa ke syurga. Ibu yang lahirkan kita dgn penuh siksa, separuh nyawa dia gunakan utk pastikan kita dilahirkan dengan selamat dan sihat sejahtera. Well, takyah citer la ni sebab kita semua dah sedia maklum tahu. Then, apa perasaan korang bila baca header akhbar yg tulis: ADIK BERADIK BUANG IBU "KUAT MAKAN"

like this:
nk baca? klik!

Berita ni mayb dah lama kot tp cuba pahamkan balik, wat kesimpulan. Apa salahnya kalo ibu makan banyak? Dulu time kita kecik2 dulu, kita tak makan banyak ke? Ada yg sampai membahan 2-3 pinggan tak ingat orang blakang. Ibu ada marah? Takde kan? Ni cuba ibu makan banyak, 9 anak sanggup tendang ibu masuk rumah penjagaan orang2 tua. Betul la pepatah org2 dulu ckp : |Sorang mak boleh jaga 9 orang anak, tapi 9 orang anak tak bleh jaga mak sorang.| Wahai korang2 yg pernah wat cenni, pikir la balik, kita ada sorang je mak kandung. Yang lahirkan kita, yang besarkan kita. Eh, hello, korang kalo dah wat cenni maknanya korang dah batalkan tiket untuk masuk syurga tau. Apatah lagi nak masuk syurga, nak cium wangian syurga pun diharamkan.

Korang bloggers2 mesti pnah tgk kan drama2 kat kaca televisyen yg bertemakan kasih sayang ibu. Yang paling aku ingat, cerekarama TV3 yg bertajuk Syurga Di Mana. Citer pasal kasih sayang ibu yang paling sadis aku tgk, sedih! Sedih ngan sikap2 budak2 skang nih yang tak reti nak hormat orang2 tua especially ibu. Niat yang baik disalaherti, sampai ada yang bagi penerajang kat ibu, TIME IBU TENGAH SOLAT! Sampai ada yang pelempang ibu, TIME IBU LEPAS AMIK WUDUK! Sampai ada yang hentak kepala ibu kat dinding, SEMATA-MATA SEBAB IBU TAK BENARKAN WAT BENDA-BENDA JAHAT! Apa smua ni?

Kita hanya tau rasa sebak bila dengar lagu2 pasal ibu. Lagu2 cam Buatmu Ibu, Syurga di Telapak Kaki Ibu, Ayah dan Ibu, dan 1 lagu mandarin, Ting Ma Ma De Hua. Pikir balik kenapa kita rasa sebak? Kita dengar lagu tu, adekah kita hayati betul2? Adakah kita nk tunggu ada satu seminar wat sesi muhasabah diri pasal ibu bapa? Yang masa tu jep korang boleh insaf, dan bila selangkah keluar dari seminar tu, korang lupa balik? Hello! 

"Ibu, bergenang air mataku...
...terbayang wajahmu yang redup sayu.
Kudusnya kasih yang engkau hamparkan...
...bagaikan laut yang tak bertepian"

"Biarpun kepahitan telah engkau rasakan, TIDAK PUN KAU MERASA JEMU"

"Duhai apakah gerangan budi balasan...
...bagi insan melahirkan, membesarkan?
TIADA BAHAGIA JIKA TIADA DOA PUJA RESTU
SYURGA ITU DI TELAPAK KAKI IBUNDA"

Kita semua pun tau, sekali kita menatap wajah ibu kita dengan ikhlas dan penuh kasih sayang, 1000 kali Allah akan beri rahmat kpd kita. 1000 rahmat, sapa lagi nak bagi melainkan Yang Maha Esa? Kita yang cuma ada seorang ibu, seorang tu jugak la yg kita boleh tatap. Aku cukup tersentuh dengan satu baris lagu ni

"...dan raut tuamu membekas jiwaku, meredakan rindu, mendamaikan kalbu.
... tak mungkin ku temu iras sentuhanmu
...biarpun ku redah seluruh dunia, mencari gantimu"

UNIC ~ Lafaz Yang Tersimpan.

Kalau lah ditakdirkan ibu kita pegi dulu, mampu ke kita nk cari sentuhan tangan yang seiras ibu kita? Aura kasih sayang sebijik macam ibu kita? Belaian keibuan sebijik cam ibu kita? Ibu sayang kita cam menatang minyak yang penuh, penuh berhati2 dan kasih sayang serta perhatian. Kita? Macam melepaskan anjing tersepit. Melayan ibu cam sampah, buang gitu jep. Tak cukup dengan tu, kita bolot harta ibu, yang tak semestinya jadi milik kita. C'mon la brader and sistah, sapa lagi nk sayangkan ibu kita selain kita sendiri?

Untuk penutup, korang hayati lirik lagu ni

TING MAMA DE HUA -JAY CHOU
LISTEN TO MAMA'S WORD

Xiao peng you, ni shi fou you hen duo wen hao, wei shen me
Little children, do you have a lot of questions, why

Bie ren zai na kan man hua, wo que zai xue hua hua, dui zhe gang qin shuo hua
When other kids are reading manga, I am learning to draw and learning to communicate with the piano

Bie ren zai wan you xi, wo que kao zai qiang bi bei wo de ABC
When other kids are playing games, I am leaning on the wall memorizing my ABCs

Wo shuo wo yao yi tai da da de fei ji, wo jue de dao yi tai jiu jiu lu yin ji
I said that I wanted a large airplane, but I got an old recorder


Wei shen me, yao ting ma ma de hua, zhang da hou ni jiu hui kai shi dong de zhe zhong hua
Why should I listen to mother's words? When you grow up you will understand what I am saying

Zhang da hou wo kai shi ming bai, wei shen me wo pao de bi bie ren kuai, fei de bi bie ren gao
After I got older I started to realize why I run faster than others and fly further than other people

Jiang lai da jia kan de dou shi wo hua de man hua, da jia chang de dou shi wo xie de ge
In the future, people will be reading my mangas and all the songs they sing will be written by me

Ma ma de xin ku bu rang ni kan jian, wen nuan de shi pu zai ta xin li mian
Mother's hard work isn't seen by others. She knows the warm recipe by heart

You kong jiu duo duo wo wo ta de shou, ba shou qian zhe yi qi meng you
When you have time, hold her hand and sleep dream together

Ting ma ma de hua, bie rang ta shou shang, xiang kuai kuai zhang da cai neng bao hu ta
Listen to mother's words, don't let her get hurt. You want to grow up quickly so you can take care of her

Mei li de bai fa, xing fu zhong fa ya tian shi de mo fa, wen nuan zhong ci xiang
Beautiful white hair, growing inside happiness. Angel's magic benevolence within (her) gentleness

Zai ni de wei lai, yin yue shi ni de wang pai na wang pai tan ge lian ai
In your future, music is your key to success, use it to get into a relationship

Ai wo bu xiang ba ni jiao huai hai shi ting ma ma de hua ba, wan dian zai lian ai ba
Sigh, I don't want to teach you to be a bad kid. Why don't you listen to what your mother says and get in a relationship later

Wo zhi dao ni wei lai de lu, dang ma bi wo geng qing chu
I know your future path, but your mother knows it even better

Ni hui kai shi xue qi ta tong xue zai shu bao xie dong xie xi
You will start imitating friends and write things on your backpack

Dan shi wo jian yi ni zui hao xie, ma ma wo hui yong gong du shu
But I suggest you better write: Mom I will put in my best effort to learn

Yong gong du shu, zhe me hui cong wo zui ba shuo chu
I will study hard, how does that come from my mouth?

Bu xiang ni shu suo yi yao jiao ni, yong gong du shu
I need to teach you because I don't want you to lose. Study hard

Ma ma zhi gei ni de mao yi, ni yao hao hao shou zhe
The sweater mother gave you, you have to keep it safe

Ying wei mu qin jie dao shi wo hui gao shu ta, wo hai liu zhe
Because on Mother's Day, I want to tell her, I still have it

Dui le, wo hui yu dao le zou ren fa
Oh yea, I will meet Zhou Run Fa*
*Zhou Run Fa is a famous actor (Yes...He is Chow Yun Fat)

suo yi ni ke yi geng tong xue xuan yao du shen wei lai shi ni ba ba
So you can show off to your friends, "The God of Gambling will be your father"

Wo zhao bu dao tong nian xie de qing shu, ni xie wan bu yao song ren
I can't find the childhood love letter. Don't give it away after you write it

yin wei guo liang tian ni hui zai cao chang shang jian dao
Because you will find it on the playground two days later

Ni hui kai shi xi huan shang liu xing ge yin wei zhang xue you kai shi zhun bei chang wen bie
You will start to like pop music because Jacky Cheung is about to sing Kiss Goodbye*
*(Kiss Goodbye is a famous song that was a hit in the 90s)

Ting ma ma de hua, bie rang ta shou shang, xiang kuai kuai zhang da cai neng bao hu ta
Listen to mother's words, don't let her get hurt. You want to grow up quickly so you can take care of her and protect her

SEKIAN!

~menjoyah la benda baik~




Mekacih baca... kalo rajin, comment la ye - tuan tanah kedaung-

Late Nite Hang out!!!

Assalamualaikum!

Camana korang punya day ari ni? Hihihi... Ape daa ayat aku kan? Ari ni aku rasa happy coz setelah lama bertungkus lumus keje kat kedai, dan setelah sekian lama memerap tak keluar-keluar dari kedai, akhirnya aku amik keputusan untuk melapangkan kepala otak jap. Kebetulan ari ni besties aku ajak lepaking keluar bandar. Citernya bermula bila salah sorang besties aku, Aman ajak lepaking sebab ari esok [11 mei 2011] beliau da nk gerak balik Jerantut. So beliau bersama 2 orang lg besties aku, Jez ngan Anuar pun keluar lepaking2 kt mana ntah. Sadly aku tak dpt join diorang sebab keje malam. Ahaha... kalo kat kedai tu cukup pekeje, dah lama aku bley join dorang...

Time aku tgh bertitik peluh [ecehh...] kat kedai, nampak kelibat 3 orang ni dtg kedai. Ahahaha... alhamdulillah, dorang dtg gak kedai. Lama gak aku tak jumpa si Aman ni. So, kitorang borak2 smpai tgh malam. Kebetulan pulak kedai aku nk tutup awal coz bahan2 untuk masakan panas dah abes. 

|Dialog sebentar|

"Weh, korang. Pasni gi mana plak?" aku

"Haaa... nk gi lepaking kt Teluk Chempedak" Aman

"Jom ar Zul. Tinggal je kedai" Jez [gurau...]

"Tinggal je kedai..." Aman

"Ahahaha..." aku [gelak pulak]

So lepas aku siap2 kemasing2 "opis" aku, aku pun memblahkan diri ikut dorang gi Teluk Chempedak. Wah! Time ni hujan lebat... ahahaha... Aman plak cakap "Bohh... baru nk baring2 atas pasir..." Hmmm... teringat plak zaman hujung2 semester time kat kolej komuniti dulu. Tak pasal2 pulak kami bercerita balik kenangan kami satu rumah sewa overnight kat Teluk Chempedak dengan beralaskan tikar mengkuang tepi pantai. Perghh... walaupun menyempit each other [cehhh... ayat]. Tapi semangat setiakawan tu punya pasal, ilang rasa rimas. Memasing selesa jep, tambah dengan bunyi deruan pantai, tambah pulak tiupan bayu laut. Perhh... aku tengok sorang2 menggigil sejuk, sorang dua dah membuta... last2 aku yg membuta gak... ahaha...

-entry lari tajuk jap-


Hujan lebat punya pasal, kitorang sampai kat pantai tu, takda orang... Hihihi... Perut memasing plak berbunyi dah. Dalam kete, kami pun berdiscuss, nak membaham KFC ataupun McDonald. Aku cadangkan McD. Coz kalo KFC, maunya kena redah hujan dulu. Alang2 dah bawak laptop, boleh gak aku mengonline. Hihihi... So, ari ni aku terpaksa melanggar pantang [diet] demi memember. Membaham McD yang sudah sedia terkenal sebagai fast food! Aman plak asyik ckp "makan je la zoul. sekali sekala. bukan selalu pun." Aitcheh... macam bagi semangat plak.


|kronologi melantak|



ehmmm... sedang kami sedap2 melantak, tetiba jep ada satu insiden yang wat malu muka diorang jep. ntah la camne bleh start, ada satu kumpulan melayu gado ngan group cina. motif hape ntah... besties aku sibuk je ckp,"ape lg, gi la setel. hihihi" sesama kami je la. ahahah... bior je la dorang. nk setel, setel snirik. jgn nk menyusahkan orang len udah...

kami habis lepaking kul 4.30 pagi memandangkan aku pun da ngantuk yg amat. brapa kali ntah nguap2 dlm McD, plus kt luar lagik. Setelah round2 pantai yg memang super-lengang tu, kami pun balik la. Jez drop out aku kat depan restoran aku. Tamat syudeyhh...


~dan aku pun senyap2 masuk dlm kedai... cam penshury plak!~


p/s: skali lagi ko langgar pantang, siap ko!


sekian,


Mekacih baca... kalo rajin, comment la ye - tuan tanah kedaung-

~From Manir with Love~

 
tadaaaa!!! 
opss!
assalamualaikum korang2!

post kali ni aku taknak citer pape, just nk coret2 sket hadiah yg aku baru dpt dari chenta hati aku. Huhuhu... ni kali kedua beliau bagi hadiah kt aku. Dan sebagai seorang lelaki, ni kali pertama aku dpt hadiah camni. 

apekah hadiahnya?
jeng jeng jeng
|
|
|
|
|
|
|
V

NOVEL CINTA INI MILIK KITA
MINI WISHING CARD
PENANDA BUKU "EZ"

Ahaha... kan aku da ckp, aku xpnah dpt hadiah cenni. Yeah, aku very2 de very happy. Kebetulan aku dah start baca novel. Huhuhu... Novel ni bertajuk Cinta Ini Milik Kita, karya Maisara Sofea. Aku belum baca lagi memandangkan kebizian melanda diri. Tapi aku sure citer dia mesti best dan aku sangat-sangat suka tajuk novel ni.

|"CINTA INI MILIK KITA"|
|"THIS LOVE IS OURS"|
                                      
Yup, darl. Cinta ini milik kita. I will protect our love till the glorious moment appears. We would be happy of what we choose. I love you darl.

|I LOVE YOU DEMN MUCH....|


zulhilmi muhammad & aini syahida derahman

thanks for still loving for me

thanks for accepting my imperfectance

thanks for your concern

you're still the one i love

Mekacih baca... kalo rajin, comment la ye - tuan tanah kedaung-

masterpiece akuh...

masterpiece akuh...
novel rekaan aku...