~A friend to cherish contest by Incik Zoul Muhammad~

Assalamualaikum, semua bloggers!

Mukaddimah jap:
Setiap manusia kat atas muka bumi ni ada seorang yang dia anggap kawan yang paling baek. Best friend is a person closest to your heart, a person where you can rely on, a person that makes you smile, a person that makes you laugh, a person that makes you think, a person that pushes you to the limit of your ability, a person that hugs you when you are in deep sorrow, a person that knows you well from your family, background, trait, how many are you in the family, how many pets you have, how many times a day do you eat, what are you up to, 
what are you doing, a person that can help you in everything that you can ask for.

~mukadimah tamat~

Hohoho! For the first time ever aku nk wat satu contest untuk korang bloggers2. Nak tau contest apa? Ni hah:

~A FRIEND TO CHERISH CONTEST~

Haaa... Contest ni khas untuk korang appreciate best friend korang. Aku sure korang mesti ada sorang yg korang anggap best friend tahap gaban, yg selalu korang kongsi problem, sama2 suka, sama2 menangis, yg bley diharap blablabla... 

LANGKAH2!

  1. Snap gambar korang ngan best friend korang dengan cara yang paling kreatif. Kalo dah design, itu satu advantage. Sorang je tau. Xbleh lebih...
  2. Ciptakan satu puisi 10 kerat untuk best friends korang.
  3. Jangan lupa tulis nama penuh best friend korang dan kalo ada facebook or twitter ke apa, sertakan sekali.
  4. Letak url korang kt komen entry contest ni, bukti korang join.
  5. Dan yang paling penting, letakkan banner ni kt blog anda dan backlink aku balik...
  6. Finally, tag 3 blogger lain. 
YANG PENTING!!! 
Follow la blog aku dulu pape hal pun. Karang senang sket nk cari contestant yep?
www.blackenreddish89.blogspot.com


contoh:

~ALIF ARKEF ADNAN & ZULHILMI MUHAMMAD~

~puisi takyah contoh takpe, korang kan kreatif.. hehehe~

TARIKH TUTUP CONTEST:
25 MEI 2011 PUKUL 10.00 MALAM

Ada bran? Hahaha! Time ni la korang bley hargai member baek korang.  

HADIAH2NYA!

1ST PLACE
1X yang paling kreatif akan dapat hadiah misteri dr aku. korang ngan kawan korang.

2ND PLACE
1X sebuah novel utk korang dan member korang.

5X CONSOLATION PRIZE
Topup RM10 tiap sorang [korang dan member korang]

Buktikan kekreatifan korang dgn join contest ni. Menang ke tak, at least korang dah buktikan yg korang sayang kat best friend korang.

~yang penat menjoyah~






Mekacih baca... kalo rajin, comment la ye - tuan tanah kedaung-

12 comments:

Dea said...

wahh..best gak contest ni.. goodluck!!.

hafiz hafizol said...

woo.. saya x der BFF hehe...

F A I Z said...

aku join..wahaha

http://pendambamawar.blogspot.com/2011/05/friend-to-cherish-contest.html

Incik Zoul Muhammad said...

@dea - jom la join... huhuh

@hafiz - bukan sorang je nk, 4 orang. mesti ada kot. huhuuu

@faiz - ahahaha... thanks bro. tunggu yep...

kim heeruul said...

aku tak dapat join la pulok..
nnti aku try join..^^

F A I Z said...

join..

http://pendambamawar.blogspot.com/2011/05/friend-to-cherish-contest.html

nadeafu chan said...

dah join :)

http://nadiah-livelaughlove.blogspot.com/2011/05/contest-friend-to-cherish.html

zaty kecik said...

settle!

http://zatykecik.blogspot.com/2011/05/contest-friend-to-cherish.html

Saifad Kamal said...

sudah~

http://saifadillah.blogspot.com/2011/05/contest-friend-to-cherish.html

Rindi Callysta said...

dah join

http://genesacallysta.blogspot.com/2011/05/friend-to-cherish.html

jia said...

jia join..
agak agak boleh menang tak?..
hehe :)

syok tu dapat novel.. hehe

http://bahagiauntukselamanya.blogspot.com/2011/05/tengok-sini.html

Anonymous said...

bila boleh tahu result contest nih?senyap je..jadi ke tak nih?

masterpiece akuh...

masterpiece akuh...
novel rekaan aku...