gelak guling - guling

Assalamualaikum!

malam ini sungguh sunyi. hanya bunyi enjin peti sejuk je yang berderu2. Aitchehh
deruan kereta pada jam 2.34 pagi nih memecah kesunyian. Aku pulak tak reti2 nak tido. Ah, kalo tido awal pun sok bukannya ramai customer, kan3x? Hari wesak punya pasal. hihihi...
stop merapik!

Haaa... ari ni aku nk promosi something kat korang... Satu kuiz yang aku dah try hari ni, dipostkan oleh sorang blogger. Maunya cramp aku gelak bila dapat jawapan. Hahahaha!
Caranya senang jep. Padankan statement2 berikut ikut besday korang dan warna baju yg korang tengah pakai skang. Statement2nya ialah:

i) Pilih bulan kelahiran anda:

Januari - Aku cinta
Februari - Aku gigit
Mac - Aku belasah
April - Aku peluk
Mei - Aku terhantuk
Jun - Aku terkentut depan
Julai - Aku menari dengan
Ogos - Aku pergi dating dengan
September - Aku lambai dekat
Oktober - Aku muntah depan
November - Aku jerit dekat
Disember - Aku terlanggar

ii) Pilih nombor hari jadi anda:
1 - Mak aku
2 - Komputer aku
3 - Liverpool
4 - Garfield
5 - Musuh dalam selimut aku
6 - Gangster
7 - Handphone aku
8 - Gerrard
9 - Driver Bas
10 - Semut
11- Kawan baik aku
12 - Polis
13 - Taik kucing
14 - Patung barbie
15 - Lee Chong Wei
16 - Mak Mertua aku
17 - Mak tiri aku
18 - Girlfriendaku/ Boyfriend aku
19 - Makcik kantin
20 - Sharifah Amani
21 - Upin dan
22 - Siti Nurhaliza
23 - Spongebob
24 - Cristiano Ronaldo
25 - Bapuk/Maknyah
26 - Kawan aku
27 - Raja Lawak/Akademi Fantasia
28 - Jiran aku
29 - Orang gila
30 - Taylor swift
31 - Awek cun/ Jejaka tampan

iii) Pilih warna baju yang anda pakai skarang:

Putih - Sebab aku perasan cantik/hensem
Hitam - Sebab aku gila
Pink - Sebab aku suka single
Merah - Sebab mak aku suruh
Biru - Sebab aku tak tahan
Hijau - Sebab aku baik hati
Ungu - Sebab aku cemburu
Kelabu - Sebab bomoh suruh
Kuning - Sebab suka hati aku la
Oren - Sebab aku baru putus cinta
Coklat - Sebab aku tak tentu arah
Lain-lain - Sebab aku fikir aku hebat

jawapan yang aku dapat cam ni hah. Permulaan yang amat baek tetapi berkahir dengan tragedi yang sungguh bodo:

18 ogos [baju kelabu]


[ogos] aku dating dengan


[18] girlfriend aku


[baju kelabu]sebab bomoh suruh [?!] 



Hahahahah!!! 
ape pun jawapan anda, be honest okeh? sebab jawapan ni bukannya menggambarkan kita  yang sebenar... just untuk suka-suka jep. penawar di kala duka lara. ahahah...



~yang mencurik post oghang~




Mekacih baca... kalo rajin, comment la ye - tuan tanah kedaung-

6 comments:

kim heeruul said...

kah kah kah..
aku punya ko dh taw kan smlm..=P

no_answer said...

bro , blog kau berat gila . try susun widget . mana yang tk penting buang je :)

coment notification tuh rasenye tak perlu kowt

sekian ,

L-mi Redzz said...

ho3...lawak giler r...

nadya chew said...

aku dating dengan taylor swift sb bomoh yg suruh..!;P

apo konoi bomoh ni..haha

cunndaa said...

aku belasah kawan aku sbb aku perasan cantik....
dush..dush...dush....
wakakakaa

waN Mohd Salim said...

assalamualaikum .. blog demo asl berat sangat ????

masterpiece akuh...

masterpiece akuh...
novel rekaan aku...